
REGULAMENTUL MAGAZINULUI ONLINE ROLMEISTER.RO
Aceste reglementări definesc regulile pentru efectuarea de achiziții pe site-ul magazinului întreținut de Vânzător la rolmeister.ro
Vânzătorul este ROLMEISTER, Firma Produkcyjno-Handlowa "ROLMEISTER" s.c. Dawid Kurek, Józef Kurek 33-340 Stary Sącz ul. Źródlana 22, care funcționează sub formă de parteneriat civil, sub rezerva înscrierii în Registrul Central și Informații privind Activitatea Economică înscrise sub numărul NIP: 734-356-91-05, REGON: 382779378.
Contact cu Vânzătorul se pot obține:
- numere de telefon: +48 502 859 673 sau +48 730 012 292 în zilele lucrătoare de luni până vineri de la 7:00 la 20:00. operator).
- prin e-mail la: [email protected]
§ 1 Definiții
- Biroul Serviciul Clienți - Biroul Serviciului Clienți disponibil la următoarele numere de telefon: + 48 502 859 ;673 sau +48 730 012 292 în zilele lucrătoare, de luni până vineri, de la 7:00 a.m. la 8:00 p.m. sau prin e-mail la: [email protected]
- Client - persoana fizica, persoana juridica sau unitate organizatorica fara personalitate juridica si cu capacitate de a efectua acte in drept, care plaseaza Comenzi in Magazinul Online in conditiile prevazute in prezentul Regulament.
- Consumator - un client care este persoană fizică care utilizează Magazinul Online în scopuri care nu au legătură directă cu activitatea sa comercială sau profesională.
- Coș - capacitatea de a afișa produsele selectate de Client pentru achiziție. În Coș, Clientul poate modifica comanda prin indicarea cantității de Bunuri comandate, modalitatea de livrare, modalitatea de plată, precum și introducerea codului de reducere.
- Subiectul tranzacției - Bunuri enumerate și descrise pe site-ul Magazinului Online.
- Regulamente - aceste reglementări. În sfera serviciilor prestate electronic, Regulamentele sunt reglementările prevăzute la art. 8 din Legea din 18 iulie 2002 privind furnizarea de servicii electronice (adică Jurnalul de Legi din 2020, articolul 344, cu modificările ulterioare).
- Înregistrare - posibilitatea creării unui cont de către Client în Magazinul Online.
- Magazin online (ROLMEISTER) - un site web disponibil la adresa rolmeister.ro, prin care Clientul poate plasa o Comandă.
- Pagina de produs - o pagină din Magazinul online pe care sunt prezentate produsul și informațiile despre acesta.
- Sistem IT - un set de dispozitive și software IT cooperant , asigurând procesarea și stocarea, precum și trimiterea și primirea datelor prin rețele de telecomunicații folosind un dispozitiv terminal adecvat unui anumit tip de rețea.
- Bunuri - un articol mobil, prezentat în Magazinul Online, căruia i se aplică Contractul de vânzare.
- Serviciul suplimentar - un serviciu furnizat de către Vânzător Clientului în afara Magazinului Online în legătură cu natura Bunurilor vândute.
- Acord de vânzare; Acord - un contract de vânzare de Bunuri în sensul Codului civil, încheiat între Vânzător și Client, folosind site-ul Magazinului.
- Utilizator - oricine folosește site-ul rolmeister.ro
- Comandă - Declarația de voință a Clientului care specifică în mod clar tipul și cantitatea Bunurilor, vizând direct încheierea Contractului de vânzare.
§ 2 Reguli generale
- Aceste Regulament definește regulile de utilizare a magazinului online disponibil la rolmeister.ro .
- Condiția pentru plasarea unei Comenzi în Magazinul Online de către Client este să citească prezentul Regulament și Politica de Confidențialitate și să accepte prevederile acestora în timpul executării Comenzii.
- Magazinul online ROLMEISTER realizează vânzări cu amănuntul prin Internet.
- Toate bunurile oferite în magazinul ROLMEISTER sunt noi-nouțe, ambalate inițial, fără defecte fizice și au fost introduse legal pe piața poloneză.
- Ca parte a cerințelor tehnice necesare cooperării cu sistemul TIC utilizat de Vânzător pentru a efectua achiziții, clientul trebuie să aibă un cont de e-mail activ și un dispozitiv conectat la Internet care îndeplinește un minim cerințe tehnice: a. browser web:
- versiunea Mozilla Firefox și 25 sau mai recent (recomandat cea mai recentă),
- Google Chrome versiunea 23 sau mai recentă (recomandată cea mai recentă),
- Versiunea Opera 12 sau mai recentă (recomandată cea mai recentă),
- Internet Explorer 9 sau mai recent (recomandat),
- Microsoft Egde Windows 10 sau mai recent (recomandat),
- Safari 5 sau o versiune ulterioară (recomandat) cel mai recent)
b. rezoluție minimă a ecranului 1024x768 pixeli, recomandată 1280x800 pixeli sau mai mare.
6. Clientul este obligat să nu furnizeze conținut interzis de lege sau care încalcă bunele maniere, de exemplu conținut care promovează violența, defăimător sau care încalcă drepturile personale și alte drepturi ale terților. De asemenea, Clientul este obligat să se abțină de la orice activitate care ar putea afecta negativ buna funcționare a Magazinului Online, inclusiv în special orice interferență cu conținutul Magazinului Online sau cu elementele sale tehnice. Este interzisă utilizarea Magazinului Online în scopuri contrare scopului propus, inclusiv trimiterea de spam, desfășurarea oricărei activități comerciale, publicitare sau promoționale pe site-urile Magazinului Online.
§ 3 Plasarea comenzilor
- Toate prețurile de pe site-urile rolmeister.ro sunt prețuri brute în RON. Prețurile afișate nu includ costurile de transport.
- Comenzile sunt acceptate prin intermediul site-ului web. Clientul poate plasa o comandă după o înregistrare prealabilă sau fără înregistrare.
- Comenzile plasate prin intermediul site-ului web pot fi plasate 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână pe tot parcursul anului.
- Comanda este efectivă dacă Clientul completează corect formularul de comandă și furnizează corect datele de contact, inclusiv adresa exactă la care urmează să fie trimise Bunurile, precum și numărul de telefon și adresa de e-mail. În momentul plasării Comenzii, Clientul este obligat să confirme citeste prezentul Regulament.
- Dacă datele furnizate sunt incomplete, Vânzătorul va contacta Clientul. Dacă contactul cu Clientul nu este posibil, Vânzătorul are dreptul de a anula Comanda.
- În timpul procesului de comandă, Clientul își poate exprima dorința de a primi o chitanță sau o factură cu TVA, care poate fi atasat transportului sau trimis electronic.la adresa de e-mail indicata sub forma unei imagini electronice a documentelor de facturare, in special ca: facturi cu TVA cu atasamente, facturi cu TVA corectoare cu anexe si formulare. Acest consimțământ dă și Vânzătorului dreptul de a emite și transmite facturi cu TVA în formă electronică, în conformitate cu art. 106n sec. 1 din Legea din 11 martie 2004 privind impozitul pe bunuri și servicii (adică Jurnalul de Legi din 2022, articolul 931, cu modificările ulterioare).
- La plasarea unei Comenzi, Clientul poate fi de acord să plaseze date cu caracter personal în baza de date a Magazinului Online a Vânzătorului pentru prelucrare în legătură cu executarea Comenzii. În cazul consimțământului, Clientul are dreptul de a le inspecta datele, de a le corecta și de a solicita ștergerea acestora. Consimțământul este voluntar, dar nerespectarea acestuia împiedică executarea Comenzii.
- Clientul poate folosi opțiunea de salvare a datelor sale de către sistem pentru a facilita procesul de plasare a unei alte Comenzi (Înregistrare). În acest scop, Clientul trebuie să furnizeze login-ul și parola necesare pentru a-și accesa contul. Autentificarea Clientului este adresa de e-mail furnizată de acesta. Parola este un șir de caractere setat de Client. Parola Clientului nu este cunoscută de Vânzător, iar Clientul este obligat să o păstreze secretă și să o protejeze împotriva accesului neautorizat al terților.
- După ce Clientul a plasat o comandă efectivă, acesta va primi un răspuns automat din partea magazinului care confirmă primirea comenzii prin e-mail la adresa de e-mail furnizată.
- Momentul începerii comenzii coincide cu momentul primirii plății pe contul bancar prevăzut în confirmarea comenzii în cazul plății prin transfer bancar sau momentul plasării comenzii în cazul a plății cu cardul sau alegând opțiunea „ramburs la livrare”.
- Livrarea produselor comandate se efectuează numai pe teritoriul Romaniei.
- Pagina Produsului conține, printre altele, o imagine a Bunurilor. Vânzătorul își rezervă faptul că culorile afișate pe ecran, în ciuda eforturilor vânzătorului, pot, în unele cazuri, să nu reflecte cu acuratețe culoarea Bunurilor, ceea ce este cauzat de diferențele dintre setările individuale ale echipamentelor, inclusiv monitorul utilizat de Client. În astfel de cazuri, Vânzătorul indică faptul că diferențele minore de culoare nu constituie un defect al Bunurilor. Excluderea de mai sus se aplică drepturilor legale ale Consumatorului care rezultă din răspunderea Vânzătorului pentru conformitatea Bunurilor cu Acordul și dreptul legal de retragere din Contract.
- Diferențe care rezultă numai din setările individuale ale computerului Consumatorului, culoarea, proporțiile etc. ale bunurilor comandate) nu pot constitui temeiul unei reclamații privind Bunurile achiziționate, sub rezerva drepturilor legale ale Consumatorului cu privire la nerespectarea Bunurilor cu Acordul și retragerea legii din Acord.
§ 4 Costurile de transport și data
- Marfa se expediaza la adresa indicata in formularul de comanda sau furnizata prin e-mail. Magazinul va informa imediat clientul despre un formular de comandă completat incorect care împiedică sau poate întârzia expedierea.
- Marfa este livrată de către firme de curierat specializate sau prin Poșta Poloneză. În unele cazuri, este posibil să ridicați marfa personal de la sediul vânzătorului.
- Transportul este livrat, de regulă, în conformitate cu data specificată pentru fiecare Bun pe site. Acesta este un termen de livrare aproximativ și se aplică comenzilor cu opțiunea „ramburs la livrare”. Atunci când alegeți opțiunea de plată „transfer” sau „plată cu cardul sau transfer online”, timpul de depunere a fondurilor în contul bancar al magazinului trebuie adăugat la timpul specificat pe site (de obicei 1-2 zile lucrătoare). Termenul limită de finalizare a Comenzii se poate modifica, inclusiv din cauza disponibilității Bunurilor comandate, a disponibilității companiilor de curierat, a restricțiilor legate de pandemia COVID-19 sau apariției unui caz de forță majoră.
- Clientul este taxat cu costurile de livrare (transport) specificate pentru produs pe site. Clientul poate vizualiza lista de prețuri în orice moment făcând clic pe linkul „Livrare și garanție” de pe pagina principală a magazinului sau pe linkul https://rolmeister.ro/ dostawaigwarancja .
- Emitem o chitanță sau o dovadă personală de cumpărare (factură ) pentru fiecare articol vândut.
- Plata pentru bunurile comandate se poate face la livrare (la primirea mărfii), prin sistemul electronic de plată PayU S.A. sau prin transfer în contul bancar al magazinului. Comanda vânzătorului pt. executarea va fi anulată automat și Vânzătorul este eliberat de obligația de a o executa, cele de mai sus nu se aplică în cazul rambursului.
- Un consumator care a încheiat un contract la distanță sau în afara spațiilor comerciale are dreptul de a se retrage din contract fără a furniza niciun motiv prin depunerea unei declarații corespunzătoare în scris, în termen de 14 zile, și este în conformitate cu art. 27 și următoarele. din Legea din 30 mai 2014 privind drepturile consumatorilor (adică Jurnalul de legi din 2020, articolul 287, cu modificările ulterioare).
- Perioada de retragere din contract începe cu primirea Bunurilor de către Consumator sau un terț, altul decât transportatorul indicat de acesta. În cazul unui Acord care acoperă multe Bunuri care sunt livrate separat, în loturi sau în părți - de la intrarea în posesia ultimului Bun, lot sau parte, și în cazul unui contract care constă în livrarea regulată a Bunurilor pentru o perioadă determinată. perioadă de timp - de la intrarea în posesia primului
- Pentru a păstra termenul de depunere a unei declarații de retragere, este suficient să trimiteți o declarație înainte de expirarea acesteia la adresa Vânzătorului - Firma Produkcyjno-Handlowa " ROLMEISTER" s.c Dawid Kurek, Józef Kurek 33-340 Stary Sącz ul. Źródlana 22 sau la adresa de e-mail [email protected] .
- În cazul retragerii din Acord, Acordul este considerat nul.
- Vânzătorul returnează Consumatorului plățile efectuate de acesta imediat, nu mai târziu de 14 zile de la data primirii declarației de retragere. Vânzătorul poate reține rambursarea plăților primite de la Consumator până la primirea Bunurilor înapoi sau la livrarea de către Consumator a dovezii returnării acestuia, în funcție de evenimentul care are loc primul.
- Bunurile achiziționate trebuie returnate la adresa Vânzătorului (Firma Produkcyjno-Handlowa „ROLMEISTER” s.c. Dawid Kurek, Józef Kurek 33-340 Stary Sącz ul. Źródlana 22). obligat să returneze Bunurile Vânzătorului sau să le predea unei persoane autorizate de către Vânzător să le ridice imediat, dar nu mai târziu de 14 zile de la data la care s-a retras din contract, cu excepția cazului în care Vânzătorul a propus că va colecta mărfurile însuși. Pentru a respecta termenul limită, este suficient să trimiteți înapoi Bunurile către înainte de expirarea acestuia.
- Consumatorul suportă costurile directe de returnare a Bunurilor (de exemplu, costurile de ambalare, securitate, poștă, transport). Consumatorul este răspunzător pentru scăderea valorii Bunurilor ca urmare a utilizării acestora într-un mod care depășește ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea Bunurilor.
- Potrivit art. 38 din Legea privind drepturile consumatorului, dreptul de a se retrage dintr-un contract la distanță sau în afara spațiilor comerciale nu este disponibil pentru consumator în legătură cu contracte:
a. prestarea de servicii, dacă antreprenorul a executat integral serviciul cu consimțământul expres al consumatorului, care a fost informat înainte de începerea prestării că, după executarea serviciului, antreprenorul își va pierde dreptul de a se retrage din contract;
b. în care prețul sau remunerația depind de fluctuațiile pieței financiare asupra cărora antreprenorul nu are control și care pot apărea înainte de expirarea termenului de retragere din contract;
c. în cazul în care obiectul prestării este un Bun neprefabricat, fabricat conform specificațiilor consumatorului sau destinat să satisfacă nevoile sale individuale;
d. în cazul în care obiectul prevederii îl reprezintă Bunuri care se alterează rapid sau au o durată scurtă de valabilitate;
e.g. în cazul în care obiectul prestației îl reprezintă Bunuri livrate într-un ambalaj sigilat care nu pot fi returnate după deschiderea ambalajului din motive de protecție a sănătății sau de igienă, dacă ambalajul a fost deschis după livrare;
f. în cazul în care obiectul executării îl reprezintă bunuri care, după livrare, prin natura lor, sunt legate în mod inseparabil de alte bunuri;
g. în cazul în care obiectul serviciului îl reprezintă băuturi alcoolice, al căror preț a fost convenit la încheierea contractului de vânzare-cumpărare și care pot fi livrate doar după 30 de zile și a căror valoare depinde de fluctuațiile pieței asupra cărora antreprenorul nu are niciun control;
h. în cazul în care consumatorul a solicitat în mod expres comerciantului să se prezinte la el pentru reparații sau întreținere urgente; în cazul în care antreprenorul furnizează servicii suplimentare, altele decât cele solicitate de consumator, sau furnizează articole altele decât piesele de schimb necesare pentru reparații sau întreținere, consumatorul are dreptul de a se retrage din contract în ceea ce privește serviciile sau articolele suplimentare;
eu. în cazul în care obiectul prestării îl reprezintă înregistrări audio sau vizuale sau programe de calculator furnizate într-un ambalaj sigilat, dacă ambalajul a fost deschis după livrare;
j. pentru livrarea de ziare, periodice sau reviste, cu excepția contractelor de abonament;
k. încheiat prin licitație publică;
l. pentru prestarea de servicii de cazare, altele decât cele rezidențiale, transport de mărfuri, închiriere auto, catering, servicii legate de agrement, divertisment, evenimente sportive sau culturale, dacă în contract se specifică ziua sau perioada de prestare a serviciului;
m. pentru furnizarea de conținut digital care nu este înregistrat pe un suport tangibil, dacă prestarea serviciului a început cu consimțământul expres al consumatorului înainte de expirarea termenului de retragere din contract și după ce antreprenorul l-a informat despre pierderea dreptului de retragere din contract.
9. În temeiul art. Conform articolului 38 punctul 3 din Legea din 30 mai 2014 privind drepturile consumatorilor, dreptul de retragere dintr-un contract încheiat în afara spațiilor comerciale sau la distanță nu se aplică consumatorului în legătură cu contractele în care obiectul prestării este un produs neprefabricat, fabricat conform specificațiilor consumatorului sau destinat să satisfacă nevoile sale individuale. Jaluzelele tip rulou, jaluzelele plisate, jaluzelele din aluminiu și lemn și plasele anti-țânțari, care sunt fabricate conform parametrilor individuali furnizați de Consumator la plasarea Comenzii, sunt tăiate, pliate și pregătite individual de către Vânzător pentru o comandă specifică și, prin urmare, în conformitate cu prevederile de mai sus, dreptul de retragere din contract în legătură cu aceste Bunuri nu se aplică. Cu toate acestea, fiecare astfel de caz este analizat de Vânzător în mod individual, în conformitate cu prevederile menționate mai sus. legi.
10. Dispozițiile privind dreptul Consumatorului de a se retrage din Acord se aplică și unei persoane fizice care încheie un Acord direct legat de activitatea sa comercială, atunci când din conținutul Acordului rezultă că acesta nu are caracter profesional pentru persoana respectivă, rezultând în special din obiectul activității comerciale desfășurate de aceasta, pus la dispoziție în baza dispozițiilor privind Registrul Central și Informațiile privind Activitatea Comercială.
§ 7 Procedura de reclamații pentru vânzările către consumatori
În aspectele referitoare la răspunderea Vânzătorului pentru conformitatea Bunurilor cu Acordul în cazul vânzărilor către Consumatori, se aplică în mod corespunzător prevederile Legii din 30 mai 2014 privind drepturile consumatorilor (text consolidat: Monitorul Oficial din 2020, punctul 287, cu modificările ulterioare), ținând cont de prevederile prezentului Regulament.
Reclamațiile și orice declarații ale Consumatorului legate de reclamație trebuie trimise electronic prin intermediul formularului online LINK sau la adresa de e-mail a Vânzătorului: [email protected] sau în scris la adresa Vânzătorului: ul. Źródlana 22, 33-340 Stary Sącz. Dovada achiziției trebuie atașată reclamației.
Vânzătorul va răspunde reclamației în termen de 14 zile de la primirea acesteia.
Dacă Bunurile nu sunt conforme cu Acordul, Consumatorul poate solicita repararea sau înlocuirea acestora.
Cu toate acestea, Vânzătorul poate efectua o înlocuire dacă Consumatorul solicită o reparație sau poate efectua o reparație dacă Consumatorul solicită o înlocuire dacă aducerea Bunurilor în conformitate cu Acordul în modul ales de Consumator este imposibilă sau ar necesita costuri excesive pentru Vânzător. Dacă repararea și înlocuirea sunt imposibile sau ar implica costuri excesive pentru Vânzător, Vânzătorul poate refuza să aducă Bunurile în conformitate cu Acordul.
Consumatorul este obligat să pună la dispoziția Vânzătorului Bunurile care urmează a fi înlocuite sau reparate imediat, în termenul indicat de Vânzător sau de o terță parte autorizată de acesta.
Dacă Bunurile sunt incompatibile cu Acordul, Consumatorul poate depune o declarație de reducere a prețului sau de retragere din Acord dacă:
a) Vânzătorul a refuzat să aducă Bunurile în conformitate cu Acordul,
b) Vânzătorul nu a reușit să aducă Bunurile în conformitate cu Acordul,
c) neconformitatea Bunurilor cu Acordul persistă în ciuda faptului că Vânzătorul a încercat să aducă Bunurile în conformitate cu Acordul,
d) neconformitatea Bunurilor cu Acordul este atât de semnificativă încât justifică o reducere de preț sau retragerea din Acord fără reparare sau înlocuire prealabilă,
e) din declarația Vânzătorului sau din circumstanțe rezultă în mod clar că acesta nu va aduce Bunurile în conformitate cu Acordul într-un termen rezonabil sau fără a cauza inconveniente excesive Consumatorului.
Consumatorul nu se poate retrage din Acord dacă neconformitatea Bunurilor cu Acordul este nesemnificativă.
În cazul în care neconformitatea cu Contractul privește doar o parte din Bunurile livrate în temeiul Contractului, Consumatorul se poate retrage din Contract numai în ceea ce privește respectivele Bunuri, precum și în ceea ce privește alte Bunuri achiziționate de Consumator împreună cu Bunurile neconforme, dacă nu se poate aștepta în mod rezonabil ca Consumatorul să fie de acord să păstreze doar Bunurile care sunt conforme cu Contractul.
În cazul retragerii din Acord, Consumatorul va returna imediat Bunurile Vânzătorului, pe cheltuiala Vânzătorului. Vânzătorul va returna prețul Consumatorului imediat, în termen de cel mult 14 zile de la data primirii Bunurilor sau a dovezii returnării acestora.
În cazul declarării unei reduceri de preț, prețul redus trebuie să rămână proporțional cu prețul rezultat din Acord, astfel încât valoarea Bunurilor care sunt incompatibile cu Acordul să rămână în raport cu valoarea Bunurilor care sunt compatibile cu Acordul.
Dacă sunt îndeplinite condițiile menționate la § 7 alin. 7 și § 7 alin. 11 de mai sus, Vânzătorul va returna Consumatorului sumele datorate ca urmare a exercitării dreptului de reducere a prețului imediat, în termen de cel mult 14 zile de la data primirii declarației Consumatorului privind reducerea de preț, în modul indicat la § 7 sec. 2 de mai sus.
Vânzătorul va rambursa prețul utilizând aceeași metodă de plată utilizată de Consumator, cu excepția cazului în care Consumatorul a fost de acord în mod expres cu o altă metodă de rambursare care nu implică costuri pentru acesta.
Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru neconformitatea Bunurilor cu Acordul dacă Consumatorul, cel târziu la momentul încheierii Acordului, a fost informat în mod expres că o anumită caracteristică a Bunurilor se abate de la cerințele de conformitate cu Acordul specificate în Legea privind drepturile consumatorilor și a acceptat în mod expres și separat lipsa unei anumite caracteristici a Bunurilor.
Dispozițiile prezentului alineat se aplică, de asemenea, unei persoane fizice care încheie un Acord direct legat de activitatea sa comercială, atunci când din conținutul Acordului rezultă că acesta nu are caracter profesional pentru persoana respectivă, rezultând în special din obiectul activității comerciale desfășurate de aceasta, pus la dispoziție în temeiul dispozițiilor privind Registrul Central și Informațiile privind Activitatea Comercială.
§ 8 Garanție în cazul vânzărilor către antreprenori
Sub rezerva § 7 alin. Conform articolului 15 de mai sus, Vânzătorul își exclude prin prezenta răspunderea în temeiul garanției pentru defectele fizice și juridice ale Bunurilor vândute în cazul vânzărilor către antreprenori.
§ 9 Politica de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal
Administratorul datelor cu caracter personal furnizate de Clienții Magazinului Online (adică prenume, nume, denumirea companiei sau a întreprinderii, adresa de domiciliu, adresa de corespondență, numărul de telefon, adresa de e-mail, numărul REGON, numărul NIP) în legătură cu achizițiile sunt asociații parteneriatului civil Firma Produkcyjno – Handlowa „ROLMAJSTER” s.c. cu sediul social la adresa ul. Źródlana 22, 33-340 Stary Sącz: Domnul Dawid Kurek și domnul Józef Kurek.
Datele personale sunt utilizate pentru a crea conturi de Utilizator în Magazinul Online, a trimite newslettere și informații comerciale și de marketing, precum și pentru a executa contracte de vânzare; prin urmare, acestea pot fi transferate către entități responsabile de livrarea bunurilor achiziționate către client și către instituții care creditează achiziția. Clienții au dreptul de a accesa datele lor, de a le rectifica, de a le șterge sau de a limita prelucrarea acestora, dreptul de a se opune prelucrării acestora și dreptul de a porta datele. Datele sunt furnizate în mod voluntar, însă furnizarea lor este necesară pentru plasarea Comenzilor de Bunuri și îndeplinirea acestora de către Vânzător.
Informații privind metodele și măsurile tehnice pentru detectarea și corectarea erorilor din datele introduse:
o. La plasarea unei Comenzi, până la apăsarea butonului „PLĂTEȘTE ȘI COMANDĂ”, Clienții care au un cont în Magazinul Online au opțiunea de a corecta singuri datele introduse prin editarea profilului contului.
b. Verificarea datelor sau corectarea Comenzii se poate face și prin trimiterea unui e-mail către Vânzător la adresa [email protected]. Clientul poate modifica datele introduse la crearea Contului în orice moment, în cadrul opțiunilor disponibile.
Informații privind principiile și metodele de înregistrare, securizare și punerea la dispoziția celeilalte părți a conținutului contractului încheiat de către Vânzător:
o. Conținutul contractului încheiat este înregistrat, securizat și pus la dispoziție prin trimiterea unui mesaj de e-mail corespunzător după încheierea Contractului de Vânzare-Vânzare.
b. Conținutul Contractului de Vânzare încheiat este înregistrat, securizat și pus la dispoziție prin trimiterea conținutului contractului încheiat la adresa de e-mail furnizată sau prin furnizarea către Client a specificațiilor Comenzii și a dovezii achiziției.
c. Conținutul acordului încheiat este suplimentar înregistrat și securizat în sistemul IT al Vânzătorului și pus la dispoziție la cererea fiecărui Client.
5. Regulile detaliate privind protecția datelor cu caracter personal ale Clientului pot fi găsite în Politica de confidențialitate, care face parte integrantă din prezentul Regulament.
§ 10 Modificarea regulamentului
Dacă Regulamentul Magazinului s-a modificat în timpul scurs de la ultima autentificare, Clientul fie acceptă, fie nu acceptă prevederile modificărilor. Dacă termenii Regulamentului nu sunt acceptați, în special după introducerea modificărilor, achizițiile în Magazinul Online nu sunt posibile.
Un client care nu acceptă modificările introduse în Regulament are dreptul de a-și șterge contul în orice moment.
Comenzile plasate de Clienți înainte de intrarea în vigoare a modificărilor Regulamentului vor fi îndeplinite în conformitate cu prevederile existente ale Regulamentului.
§ 11 Dispoziții finale
În aspectele care nu sunt reglementate de prezentul Regulament, se aplică prevederile legislației poloneze, inclusiv Codul Civil și Legea privind drepturile consumatorilor.
Litigiile care decurg din aplicarea prezentului Regulament și în legătură cu executarea contractelor încheiate între Vânzător și Clienți vor fi soluționate de instanța competentă în conformitate cu prevederile privind materia și competența teritorială, în conformitate cu Legea din 17 noiembrie 1964, Codul de procedură civilă (text consolidat: Monitorul Oficial din 2021, punctul 1805, cu modificările ulterioare).
Consumatorul poate obține asistență gratuită cu privire la drepturile sale și în cazul unei dispute între el și Vânzător, printre altele, contactând ombudsmanul pentru consumatori al districtului (municipalului) sau o organizație socială ale cărei atribuții statutare includ protecția consumatorilor. Informațiile pentru consumatorii din domeniul de aplicare menționat mai sus sunt disponibile și pe site-ul web al președintelui Oficiului pentru Concurență și Protecția Consumatorilor (uokik.gov.pl), la secțiunea Consumatori.
Conținutul prezentului Regulament este disponibil în versiune electronică la adresa https://rolmajster.pl/regulamin.
Politica de confidențialitate
Această politică de confidențialitate are ca scop definirea metodelor utilizate pentru colectarea, utilizarea și protejarea datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor care utilizează site-ul web în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (GDPR).
Asigurăm protecția datelor colectate prin intermediul formularelor de pe site-ul nostru web și în timpul cooperării, în conformitate cu legislația aplicabilă, dar acordăm o atenție deosebită menținerii confidențialității parolelor și a datelor de autentificare și utilizării setărilor de securitate și opțiuni de internet adecvate.
Administratorul datelor dumneavoastră este reprezentat de partenerii societății civile Firma Produkcyjno – Handlowa „ROLMAJSTER” s.c. cu sediul social la adresa ul. Źródlana 22, 33-340 Stary Sącz (NIP: 734-356-91-05): domnul Dawid Kurek și domnul Józef Kurek. Protecția datelor se realizează în conformitate cu cerințele legislației general aplicabile și sunt stocate pe servere securizate.
1. Domeniul de aplicare al colectării datelor
Administratorul colectează și prelucrează datele cu caracter personal furnizate de Utilizator în modul specificat în Regulamentul Magazinului Online. Aceasta înseamnă că prelucrăm datele titularilor de cont pe site-ul nostru web, în special: prenume, nume, denumirea companiei sau a întreprinderii, adresa de domiciliu, adresa de corespondență/adresa de livrare, numărul de telefon, adresa de e-mail, numărul REGON, numărul NIP. Vânzătorul este, de asemenea, administratorul datelor cu caracter personal ale persoanelor abonate la newsletter și care își dau consimțământul pentru primirea de informații comerciale și de marketing.
2. În ce scop și pe ce bază prelucrăm datele?
Datele Utilizatorilor și Clienților vor fi prelucrate de Administrator în scopul:
1) executarea Comenzii, inclusiv în scopul stabilirii și conturării conținutului Acordului, modificării sau încetării acestuia, facturării și înregistrării tranzacțiilor;
În cazul efectuării achizițiilor prin intermediul Magazinului Online, Administratorii prelucrează datele cu caracter personal ale Clienților pentru a permite încheierea și executarea contractului de vânzare-cumpărare dintre Client și Vânzător. Cele de mai sus includ în special: pregătirea și expedierea mărfurilor, contactarea prin e-mail sau telefon cu Clientul, soluționarea datoriilor și creanțelor de la clienți, gestionarea retururilor și reclamațiilor, efectuarea de analize de vânzări, inclusiv date statistice și arhivarea datelor.
Prelucrarea datelor se va realiza pe baza:
art. 6 paragraful 1 lit. b) GDPR – prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a lua măsuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract, inclusiv în scopul soluționării reclamațiilor;
art. 6 paragraful 1 lit. c) GDPR – prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea obligațiilor legale care revin Administratorului – în special obligațiile care decurg din Legea privind impozitul pe venitul persoanelor fizice din 26 iulie 1991 și Legea privind impozitul pe profitul societăților din 15 februarie 1992;
art. 6 paragraful 1 lit. f) GDPR – prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o terță parte, cu excepția cazului în care interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate, care necesită protecția datelor cu caracter personal, prevalează asupra acestor interese – dreptul Operatorului de a exercita sau de a apăra pretenții trebuie considerat un interes legitim.
Furnizarea datelor cu caracter personal de către Client este o cerință contractuală și este complet voluntară. Cu toate acestea, nefurnizarea datelor cu caracter personal vă va împiedica să efectuați achiziții prin intermediul Magazinului Online și să finalizați Comanda.
2) crearea unui cont în Magazinul Online
În cazul în care Utilizatorul își creează și utilizează un cont în Magazinul Online, Administratorii prelucrează datele cu caracter personal pentru a gestiona contul și a oferi acces la anumite funcționalități ale Magazinului Online.
Prelucrarea datelor se va realiza pe baza:
art. 6 paragraful 1 lit. a) GDPR – persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice, în ceea ce privește datele cu caracter personal opționale.
art. 6 paragraful 1 lit. b) GDPR – prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a lua măsuri la cererea persoanei vizate în ceea ce privește crearea unui cont de Client;
Furnizarea datelor cu caracter personal de către Client este o cerință contractuală și este complet voluntară. Cu toate acestea, nefurnizarea datelor cu caracter personal face imposibilă crearea unui cont și oferirea accesului la funcționalitățile Magazinului Online. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării bazate pe consimțământul anterior retragerii acestuia.
3) trimiterea de newslettere, trimiterea de mesaje care conțin informații comerciale cu consimțământ prealabil, trimiterea de mesaje în scopuri de marketing cu consimțământ prealabil;
Administratorii vor prelucra, de asemenea, datele cu caracter personal ale Utilizatorilor în scopul trimiterii newsletter-ului și/sau a altor materiale de marketing privind produsele și serviciile oferite de Vânzător, inclusiv trimiterea de mesaje care conțin informații comerciale și trimiterea de mesaje în scopuri de marketing.
Ca parte a acestui proces legat de trimiterea newsletter-ului și/sau a altor materiale de marketing, Administratorii prelucrează date cu caracter personal, inclusiv nume și prenume, adresa de e-mail și numărul de telefon.
Prelucrarea datelor se va realiza pe baza consimțământului prealabil al Utilizatorului, adică în conformitate cu art. 6 paragraful 1 lit. a) GDPR – persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice.
Furnizarea datelor cu caracter personal este voluntară, dar fără furnizarea acestora nu va fi posibil ca Vânzătorul să trimită newsletter-ul și/sau alte materiale de marketing. Utilizatorul se poate dezabona în orice moment de la primirea newsletter-ului sau a altor materiale de marketing prin retragerea consimțământului pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, ceea ce se poate face, de exemplu, prin furnizarea de informații relevante prin intermediul formularului de contact sau făcând clic pe linkul corespunzător din conținutul mesajului newsletter-ului.
Furnizarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing este voluntară și la discreția persoanei vizate, iar prelucrarea acestora de către Administrator este condiționată de obținerea consimțământului acesteia. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării bazate pe consimțământul anterior retragerii acestuia.
4) implementarea corectă a Serviciilor furnizate electronic,
Administratorii vor prelucra datele cu caracter personal ale Utilizatorilor în scopul implementării corespunzătoare a serviciilor furnizate electronic.
Prelucrarea datelor se va realiza în temeiul art. 6 paragraful 1 lit. f) GDPR – prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o terță parte, cu excepția situațiilor în care interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate, care necesită protecția datelor cu caracter personal, prevalează asupra acestor interese – dreptul Operatorului de a asigura securitatea informațiilor, a persoanelor sau a bunurilor, precum și urmărirea îmbunătățirii calității produselor oferite și a serviciilor furnizate, trebuie considerate un interes legitim.
5) Utilizarea site-ului web - date colectate de site
În ceea ce privește Utilizatorii care vizitează Magazinul Online, datele trimise de browserul Utilizatorului sunt colectate doar în scop informativ, adică acele date care sunt necesare din punct de vedere tehnic pentru afișarea site-ului web și asigurarea funcționării stabile și sigure a acestuia.
În cazul menționat mai sus, datele pot fi colectate și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii site-ului web și al adaptării acestuia la nevoile Utilizatorilor. Acestea pot include date referitoare la numărul de utilizatori care au vizitat site-ul web, cum l-au găsit și ce subiecte sau produse i-au interesat.
Datele colectate pot include, printre altele: adresa IP, parametrii software-ului și hardware-ului utilizat de Utilizator, paginile vizualizate, numărul de identificare al dispozitivului mobil și alte date referitoare la dispozitive și utilizarea sistemelor.
Administratorii utilizează cookie-uri pentru a furniza servicii, pentru a adapta site-ul web la preferințele individuale ale utilizatorilor și în scopuri statistice și publicitare. Acest mecanism poate fi dezactivat în setările browserului dumneavoastră. Utilizarea site-ului web fără a modifica setările browserului dvs. înseamnă că sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor în memoria dispozitivului dvs.
3. Principiile prelucrării datelor cu caracter personal
Prelucrarea datelor cu caracter personal se va desfășura pe baza următoarelor principii:
Ca parte a prelucrării datelor, vom efectua profilare, care va implica utilizarea analizei automate a datelor și evaluarea factorilor selectați de către Administratori, ceea ce ne va permite să analizăm comportamentul Utilizatorului pentru a determina cea mai bună ofertă și a selecta conținutul adecvat al informațiilor și materialelor promoționale, ținând cont de preferințele Utilizatorului.
Datele cu caracter personal nu vor fi transferate către țări terțe în sensul art. 13.14 RGPD.
4. Perioada de stocare a datelor cu caracter personal
Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate în următoarele perioade:
date prelucrate pe baza consimțământului: până la retragerea consimțământului. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării efectuate înainte de retragerea acestuia.
date prelucrate în legătură cu contractul dintre Client și Vânzător: pe întreaga durată a contractului specific și după încetarea acestuia, pentru perioada necesară îndeplinirii tuturor obligațiilor care decurg din contract, precum și pentru perioada în care pot fi relevate pretenții legate de contract, rezultate din prevederile Codului Civil, legislației fiscale sau altor dispoziții legale, sau atunci când este justificat, până când depuneți o obiecție la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi;
date prelucrate în baza unei obligații justificate din punct de vedere legal care revine Vânzătorului, în perioadele specificate de prevederile legale relevante – în mod adecvat obligației legale respective.
date prelucrate în scopul urmăririi interesului legitim al Administratorilor pentru perioada necesară urmăririi unui anumit interes sau a obiecției efective a Utilizatorului la prelucrarea datelor.
Datele cu caracter personal pot fi stocate și pentru alte perioade, dacă acest lucru este reglementat de legislația aplicabilă. După expirarea perioadei de păstrare specificate, datele vor fi șterse sau anonimizate.
5. Drepturile dumneavoastră
Fiecare persoană vizată are dreptul de acces la datele sale, de rectificare, de ștergere sau de limitare a prelucrării acestora, dreptul de a se opune prelucrării acestora și dreptul de a porta datele.
În conformitate cu termenii și condițiile prevăzute în GDPR sau în alte prevederi privind protecția datelor cu caracter personal și în cazurile specificate de aceste prevederi, în cazul în care se constată că datele cu caracter personal sunt prelucrate într-un mod neconform cu prevederile privind protecția datelor cu caracter personal, Utilizatorul are, de asemenea, dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere, și anume la Președintele Oficiului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, cu sediul social în Varșovia (00-193) Varșovia, str. Tarifele 2.
Utilizatorul poate efectua orice modificări ale datelor sale personale prin trimiterea unei declarații specifice la adresa Administratorului.
6. Informații despre destinatarii datelor
Datele personale ale utilizatorilor pot fi transferate:
1) angajații și colaboratorii Administratorilor autorizați să prelucreze date cu caracter personal,
2) organisme sau entități autorizate în temeiul legii;
3) entități cărora le sunt puse la dispoziție date în baza unor acorduri încheiate privind activitățile desfășurate de Vânzător, cărora Vânzătorul le comandă efectuarea de activități legate de necesitatea prelucrării datelor (entități de prelucrare), de ex. companii care furnizează servicii IT, operatori de sisteme IT, operatori de sisteme de plăți, firme de avocatură, entități care furnizează servicii de contabilitate, firme de audit;
4) firme de curierat și firme care oferă servicii de transport și poștale care vă vor livra coletele comandate;
5) distribuitori, producători sau garanți ai bunurilor, în cazul unei reclamații depuse de Client,
6) autoritățile sau entitățile cărora le vor fi puse la dispoziție datele pe baza consimțământului persoanei vizate.
7. Informații despre cookie-uri
7.1 Site-ul web și aplicațiile mobile ale site-ului web nu colectează automat nicio informație, cu excepția informațiilor conținute în cookie-uri.
7.2 Cookie-urile (așa-numitele „cookie-uri”) sunt date informatice, în special fișiere text, care sunt stocate pe dispozitivul final al Utilizatorului Serviciului și sunt destinate utilizării site-urilor web ale Serviciului. Cookie-urile conțin de obicei numele site-ului web de la care provin, ora stocării lor pe dispozitivul final și un număr unic. Cookie-urile și tehnologiile similare nu sunt utilizate pentru a identifica Utilizatorul, iar identitatea acestuia nu este determinată pe baza acestora. Cookie-urile și tehnologiile similare pot constitui date cu caracter personal doar atunci când sunt combinate cu alți identificatori unici sau alte informații care permit identificarea unei persoane fizice.
7.3 Entitatea care plasează cookie-uri pe dispozitivul final al Utilizatorului Site-ului web și obține acces la acestea este operatorul.
7.4 Cookie-urile sunt utilizate în următoarele scopuri:
a) adaptarea conținutului paginilor web ale Serviciului la preferințele Utilizatorului și optimizarea utilizării paginilor web; În special, aceste fișiere permit recunoașterea dispozitivului Utilizatorului Serviciului și afișarea corectă a site-ului web, adaptat nevoilor sale individuale;
b) crearea de statistici care ajută la înțelegerea modului în care Utilizatorii Site-ului utilizează site-urile web, ceea ce permite îmbunătățirea structurii și conținutului acestora;
c) menținerea sesiunii Utilizatorului Serviciului (după autentificare), datorită căreia Utilizatorul nu trebuie să reintroducă datele de utilizator și parola pe fiecare subpagină a Serviciului;
7.5 Serviciul utilizează două tipuri de bază de cookie-uri: „cookie-uri de sesiune” și „cookie-uri persistente”. Cookie-urile „de sesiune” sunt fișiere temporare care sunt stocate pe dispozitivul final al Utilizatorului până la deconectare, părăsirea site-ului web sau oprirea software-ului (browser web). Cookie-urile „persistente” sunt stocate pe dispozitivul final al Utilizatorului pentru perioada specificată în parametrii fișierului cookie sau până când sunt șterse de către Utilizator. Următoarele tipuri de cookie-uri sunt utilizate în cadrul Serviciului:
a) cookie-uri „esențiale”, care permit utilizarea serviciilor disponibile pe site, de exemplu cookie-uri de autentificare utilizate pentru servicii care necesită autentificare pe site-ul web;
b) cookie-uri utilizate pentru a asigura securitatea, de ex. utilizat pentru detectarea abuzurilor în domeniul de aplicare al autentificării în cadrul Serviciului;
c) cookie-uri de „performanță”, care permit colectarea de informații despre modul în care sunt utilizate paginile web ale Serviciului;
d) cookie-uri „funcționale”, care permit „memorarea” setărilor selectate de Utilizator și personalizarea interfeței cu utilizatorul, de exemplu în ceea ce privește limba selectată sau regiunea din care provine Utilizatorul, dimensiunea fontului, aspectul site-ului web etc.;
e) cookie-uri „publicitare”, care permit furnizarea de conținut publicitar către Utilizatori, mai adaptat intereselor acestora.
7.6 În multe cazuri, software-ul utilizat pentru navigarea pe site-uri web (browserul de internet) permite în mod implicit stocarea cookie-urilor pe dispozitivul final al Utilizatorului. Utilizatorii site-ului web își pot modifica setările cookie-urilor în orice moment. Aceste setări pot fi modificate în special astfel încât să blocheze gestionarea automată a cookie-urilor în setările browserului web sau să informeze de fiecare dată când acestea sunt plasate pe dispozitivul Utilizatorului Serviciului. Informații detaliate despre posibilitățile și modalitățile de gestionare a cookie-urilor sunt disponibile în setările software-ului (browserului web).
7.7 Operatorul Serviciului informează că restricțiile privind utilizarea cookie-urilor pot afecta anumite funcționalități disponibile pe site-urile web ale Serviciului.
7.8 Cookie-urile plasate pe dispozitivul final al Utilizatorului Site-ului Web pot fi utilizate și de către agenții de publicitate și partenerii care cooperează cu operatorul Site-ului Web.
7.9 Mai multe informații despre cookie-uri sunt disponibile la https://wszystkoociasteczkach.pl
8. Securitatea datelor cu caracter personal
Administratorul prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului, inclusiv prin utilizarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea datelor și confidențialitatea corespunzătoare, inclusiv protecția împotriva accesului neautorizat la acestea.
9. Modificări ale Politicii de confidențialitate
Administratorul își rezervă dreptul de a efectua modificări la această Politică de confidențialitate, despre care va informa Utilizatorii în prealabil.
10. Date de contact
Orice solicitări, solicitări, notificări, întrebări privind prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către Administrator, inclusiv accesul la conținutul acestora, metoda de actualizare sau retragere a consimțământului pentru prelucrarea acestora pot fi trimise prin e-mail la următoarea adresă: [email protected] sau în scris la următoarea adresă: Firma Produkcyjno – Handlowa „ROLMAJSTER” s.c. Dawid Kurek, Józef Kurek 33-340 Stary Sącz ul. Primăvara 22


SECURITATEA TRANZACTIILOR
Conexiune criptată securizată cu un certificat SSL